Van onzichtbaar naar onmisbaar: Hoe LinkedIn jullie programma’s kan versterken

Als programmamanager is het cruciaal dat jullie toegevoegde waarde duidelijk zichtbaar is voor alle stakeholders en samenwerkingspartners. Het consistent zichtbaar maken van jullie verhaal is een uitdaging. In een ideale wereld gaat dit perfect, maar de realiteit toont dat het niet eenvoudig is. We worden overspoeld met content en afleidingen.

Hoe zorg je er dan voor dat jullie opgemerkt worden én blijven?

Ik neem je graag mee in de wondere wereld van LinkedIn. Dit platform, mits goed gebruikt, biedt tal van mogelijkheden om je doelgroep rechtstreeks te bereiken.

Eerst de uitdagingen die wellicht ook bij jullie spelen en hoe LinkedIn hierop inspeelt:

Budgetkeuzes

Bij beperkt marketingbudget is het essentieel om keuzes te maken die duurzame impact creëren en bijdragen aan de organisatiedoelstellingen.

Invloed en betrokkenheid

Onvoldoende zichtbaarheid van jullie programma’s bij de juiste mensen beïnvloedt het duurzame succes en de continuïteit van programma’s.

Zoals ik in mijn LinkedIn-training zeg:

“Niet het beste verhaal wint, maar wie het verhaal het beste zichtbaar maakt.”

LinkedIn als tool

Door kennis en kunde te vergroten kunnen medewerkers LinkedIn effectief inzetten om de doelgroep te bereiken en te binden.

Dit kan zonder betaalde accounts of advertenties.

Organische marketing via LinkedIn biedt anno 2024 enorme mogelijkheden. Omdat dit vaak niet jullie core business is, hebben jullie praktische info en inspiratie nodig.

Marketingexpertise

Het probleem ligt meestal niet bij de praktische kennis zoals ‘hoe maak ik een bericht op LinkedIn’, maar bij actuele updates over functionaliteiten, algoritmes en slim gebruik van ChatGPT.

Een strategie is cruciaal, omdat ad hoc posts niet leiden tot duurzame impact.

Welke medewerkers kunnen als positief visitekaartje fungeren? Wie binnen de organisatie kunnen we meer betrekken bij onze boodschap naar buiten?

Stimulans en vertrouwen

Medewerkers hebben vaak enige stimulans nodig om de toegevoegde waarde van hun bijdrage te zien. Zelf content creëren en echte foto’s van de werkvloer gebruiken, kan in het begin een brug te ver zijn. Vertrouwen, durf en inspiratie zijn nodig.

Employer advocacy

Een praktische training in marketingprincipes, specifiek gericht op LinkedIn, inclusief profielopbouw en contentcreatie, vormt de basis voor succes.

Tijdsgebrek

LinkedIn is niet jullie core business. De verantwoordelijke voor de bedrijfspagina heeft ook vaak 101 andere taken. Zichtbaarheid prioriteren betekent niet dat het een dagtaak moet zijn. LinkedIn moet geïntegreerd worden in de werkweek, zodat voortgang en successen gedeeld worden en zichtbaar zijn.

LinkedIn is namelijk geen doel op zich. De tijdsinvestering moet in balans zijn met het resultaat op lange termijn.

Complexe doelgroepen

Jullie programma’s hebben diverse doelgroepen die je gedurende het project moet betrekken.

LinkedIn gebruiken zonder concrete strategie is inefficiënt. Zoals je navigatie gebruikt om van A naar B te gaan, moet je ook helder hebben met welke partijen je te maken hebt op LinkedIn.

Meetbare resultaten

Zichtbaarheid vergroten is als doel te breed. Zorg voor concrete doelen:

– Waar sta je nu qua zichtbaarheid op LinkedIn?
– Waar wil je naar toe? Concreet in cijfers.
– Om welke organisaties gaat het? Concreet met namen en functies.
– Over welk tijdsbestek meten we voortgang?
– Welke acties zijn nodig?

Last but not least: successen vieren

Formuleer doelen op drie niveaus:

– Bijna gehaald
– Gehaald
– Ruim gehaald

Koppel een passende teambeloning aan elk doel. Dit houdt iedereen betrokken en toont de waarde van LinkedIn voor jullie processen en resultaten.

Zichtbaar Vakmanschap en van Medewerker naar MedeMerker komen samen. Waar de eerste een commerciële focus heeft (social selling), ligt bij de tweede de nadruk op marketing en zichtbaarheid vergroten.

Wil je meer weten over deze twee trainingen? Stuur een mailtje naar herma@merkjemerk.nl en ontvang vrijblijvend de Info-sheet over beide trainingen.

-Greetz, Herma 

Vond je dit interessant?
Lees dan ook deze drie andere blogs.

Marktleider in duurzaamheid; hoe zorg je voor maximaal bereik

Jullie zijn leider in de branche wat betreft duurzaamheid. Hoe zorg je voor maximale zichtbaarheid met een onderscheidende profilering? De …

LEES MEER

LinkedIn content check. Hoe maak je meer impact bij je doelgroep?

Als ik naar je laatste 10 geplaatste LinkedIn berichten kijk wat zie ik dan? Een checklist om voor jezelf een …

LEES MEER

Van onzichtbaar naar onmisbaar: Hoe LinkedIn jullie programma’s kan versterken

Als programmamanager is het cruciaal dat jullie toegevoegde waarde duidelijk zichtbaar is voor alle stakeholders en samenwerkingspartners. Het consistent zichtbaar …

LEES MEER