DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK over Contentcreatie voor LINKEDIN!

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK!

LinkedIn kennis

Wat zijn de beste tijden om te posten?
Hoeveel berichten bekijkt iemand per keer als hij op LinkedIn kijkt? Op zijn telefoon of op de desktop?
Hoe groot is de kans dat iemand je volgende content ziet als er een like, reactie of repost gegegeven is?

LinkedIn als krachtig marketinginstrument voor B2B bedrijven en organisaties.

Je hebt vast weleens nagedacht over het optimaliseren van jullie LinkedIn-strategie, vooral als het gaat om de timing van jullie posts. Hier zijn enkele inzichten die je wellicht kunnen helpen bij het verbeteren van de aanpak:

Beste tijden om te posten op LinkedIn:
  • Maandag: 7:00-9:00 uur en 9:00-10:00 uur
  • Dinsdag: 7.00-9.00 uur en 9.00-10.00 uur
  • Woensdag: 6.00-8.00 uur en 11.00-13.00 uur
  • Donderdag: 6.00-8.00 uur en 12.00-13.00 uur
  • Vrijdag: 7.00-9.00 uur en 12.00-13.00 uur
  • Zaterdag: 8.00-10.00 uur, 10.00-12.00 uur en 15.00-16.00 uur
  • Zondag: 8.00-10.00 uur en 10.00-12.00 uur

Het is essentieel om te onthouden dat zelfs als je deze optimale tijden volgt, de kwaliteit van je inhoud van cruciaal belang is.

Zelfs met technische kennis van het algoritme, zullen de resultaten qua engagement en bereik teleurstellend zijn als je berichten geen waardevolle content bevatten.

Deze aanbevolen tijden zijn gebaseerd op het feit dat het bereik van je post afhangt van de interactie die mensen met jouw bericht hebben.

De gemiddelde LinkedIn-gebruiker in deze Nederlandse tijdzone gaat tegen 22:00-23:00 uur slapen en zal minder actief zijn op het platform.

 
Hoeveel berichten bekijkt iemand per keer op LinkedIn?

Gemiddeld bekijkt een gebruiker ongeveer 16 berichten per keer voordat hij naar iets anders overschakelt, zoals een andere app.

Dit betekent dus dat niet al je connecties automatisch al je geplaatste berichten zien. Bovendien hebben berichten van een bedrijfspagina doorgaans minder bereik dan berichten van een persoonlijk profiel.

Jullie moeten proactief aan de slag om de aandacht van jullie doelgroep te trekken.

Dit kan onder andere door het bezoeken van andere profielen, het creëren van betere content, het verbinden met specifieke mensen uit jullie doelgroep, het uitbreiden van jullie netwerk en het opbouwen van relaties.

 
Kans op zichtbaarheid na interactie:
  • Er is een 30% kans dat iemand je volgende post ziet als ze een like hebben gegeven.
  • Deze kans stijgt naar 70% als iemand een reactie heeft gegeven onder jullie bericht.
  • En zelfs 80% kans als iemand jullie bericht heeft gerepost.

Houd er rekening mee dat dit ook andersom geldt.

Jijzelf bent dus mede van invloed op je tijdlijn. Als je de berichten van anderen vaak deelt, zul je ook veel vaker specifiek hun content in jouw tijdlijn zien. Wees je hiervan bewust en gebruik deze kennis om je LinkedIn-strategie effectiever te maken.

 
Wat verder goed is om te weten.

In deze snel veranderende wereld van digitale marketing ben je als bedrijf of organisatie voortdurend op zoek naar effectieve kanalen om je producten en diensten onder de aandacht te brengen bij je doelgroep en je merkbekendheid te vergroten.

Voor B2B-marketing- en communicatieprofessionals is LinkedIn uitgegroeid tot een onmisbaar platform om je marketing- en salesdoelen te bereiken. 

De evolutie van LinkedIn

LinkedIn, opgericht in 2002, heeft zich in de afgelopen twee decennia ontwikkeld van een eenvoudig professioneel netwerkplatform tot een uitgebreid ecosysteem voor zakelijke communicatie, branding en marketing.

Het platform heeft in Nederland meer dan 9 miljoen gebruikers. De kans dat jouw zakelijke doelgroep op LinkedIn zit is dus bijna 100%.

Gericht op de B2B-markt

Een van de belangrijkste redenen waarom LinkedIn zo waardevol is voor B2B-marketing, is het feit dat het specifiek gericht is op de zakelijke markt.

De overgrote meerderheid van de LinkedIn-gebruikers bestaat uit professionals, zakelijke besluitvormers en leidinggevenden binnen diverse branches. Dit maakt LinkedIn tot een ideale plek voor B2B-bedrijven om je boodschap te verspreiden en waardevolle connecties te maken.

Netwerken en relaties opbouwen

LinkedIn is allang niet meer het platform uitsluitend voor vacatures, recruitment en mensen die een andere job ambiëren.

Een van de meest waardevolle aspecten van LinkedIn is de mogelijkheid om waardevolle zakelijke relaties op te bouwen en te onderhouden.

B2B-marketing draait niet alleen om het verspreiden van marketingboodschappen, maar ook om het opbouwen van vertrouwen en relaties met potentiële klanten en partners.

LinkedIn is bij uitstek het zakelijke platform waarop bedrijven en organisaties zichzelf sterk en onderscheidend kunnen presenteren als autoriteiten in hun branche en betrouwbare partners voor waardevolle samenwerkingen.

Contentmarketing op LinkedIn

Content marketing is een integraal onderdeel geworden van moderne B2B-marketingstrategieën, en LinkedIn biedt een ideaal platform om dit te realiseren. 

Denk bijvoorbeeld aan:

Uitgebreide Publicatiemogelijkheden

LinkedIn staat gebruikers toe om verschillende soorten content te publiceren, waaronder artikelen, video’s, infographics en meer. Dit geeft B2B-bedrijven de mogelijkheid om hun expertise te demonstreren, branche-inzichten te delen en waardevolle informatie te verstrekken aan hun doelgroep.

LinkedIn video

Videocontent wordt steeds belangrijker in de wereld van digitale marketing. LinkedIn biedt de mogelijkheid om video’s te delen en live streams uit te zenden. Dit opent de deur naar boeiende visuele storytelling en directe interactie met de doelgroep. Met andere woorden beter de doelgroep vinden en aan je binden.

In combinatie met het zoekvenster van LinkedIn heb je een ijzersterk middel in handen qua marketing en sales.

Bekijk hier de inhoud van de LinkedIn Incompany training: Zichtbaar Vakmanschap. 

Vond je dit interessant?
Lees dan ook deze drie andere blogs.

Hoe bereik je je doelgroep als non profit organisatie

Hoe bereik je een super grote groep mensen in je doelgroep als non-profit organisatie? Als non-profit organisatie wil je een …

LEES MEER

Hoe bereik je je doelgroep op LinkedIn?

Hoe vind & bind je nog beter je doelgroep op LinkedIn? De Hero’s journey zoals het zo mooi in het …

LEES MEER

Over het leed dat reposten (delen) op LinkedIn heet

Er zijn dagen dat mijn tijdlijn vol staat met gedeelde berichten, heel vaak zijn dat vacatures die door de verschillende …

LEES MEER

Gratis ebook over contentcreatie