Ai, zo hadden we er nog niet naar gekeken.
Nee, dat vragen we eigenlijk nooit meer.Je wilt ergens uiteten. Wat check je?!
Je zoekt een overnachting in een hotel, B&B of Airbnb. Wat check je?!
Je bent op zoek naar een schilder of stukadoor. Aan wie vraag je of wat check je?!
In de dagdagelijkse wereld checken we voortdurend ervaringen van anderen die ons voldoende vertrouwen geven om ergens meer info te vragen of daadwerkelijk te kopen. Menig website of online platform is er dan ook groot mee geworden.
We gaan niet meer voor gebakken-lucht-verkoop.
Wat doen jullie met bovenstaand gegeven?
Het vragen van referenties is meestal een vast onderdeel wanneer de website aangepakt wordt. Maar eenmaal dit mooie lijstje van een handvol klantervaringen op de site en het blijft daarna stil. De maanden en jaren daarna komen er nauwelijks nieuwe referenties bij.
Eeuwig zonde!
Hoe dan wel?
Hoe kies je?
Die keuze is aan jou. Op basis van het resultaat, een klant met een sterk netwerk, een klant die in een branche zit waar jij juist in wil groeien, of omdat deze klant het om welke reden dan ook verdient.
Wat vraag je?
Antwoorden als ‘een prettige samenwerking en we zijn trots op het resultaat’ is categorie ‘je-kunt-er-net-niks-mee’. Stuur zelf in de antwoorden door zelf richting te geven. Bijvoorbeeld: ‘Wat is er nu anders, beter geregeld dan voor onze samenwerking?’
Kers op de taart.
Zorg dat er een sprekende foto is waar de klant (of samen) op staat.
“Bij de opleiding Facility Management Zuyd Hogeschool brengen we de studenten het liefst zo dicht mogelijk bij het werkveld. Het voeren van een accountgesprek met een marketingcommunicatie professional is daar een voorbeeld van.
Herma bleek de perfecte match!
Studenten leren van Herma wat er komt kijken bij marketingcommunicatie vooraf tijdens en na een te organiseren event. Mooi om te zien hoe Herma onze studenten als young professionals beschouwt en daarbij goede tips en adviezen geeft waarmee zij weer verder kunnen.
Niet onbelangrijk is dat zij een prettige sfeer weet te creëren in de gesprekken waardoor beide partijen samen tot mooie oplossingen konden komen, maar waar ook ruimte was voor een kritische kijk. Daarbij werkt haar enthousiasme en positiviteit erg aanstekelijk.”
Suzanne Zanetti en Inge Rijnders | Zuyd Hogeschool
- Uiteraard krijgt deze referentie een plek op de website.
- Maar deel deze eveneens op jullie LinkedIn bedrijfspagina en op de persoonlijke profielen van de medewerkers die betrokken zijn bij deze klant (de accountmanager, een projectleider, etc.)
- Tenslotte, in je nieuwsbrief.
- Wil je het helemaal goed doen. Voor welke branches of functies is deze referentie waardevol? Maak deze referentie onderdeel van een uitgebreider blog en stuur deze naar specifieke mensen in je netwerk of nieuwsbrief ontvangers.
Je ontvangt een referentie van een basisschool.
De referentie verwerk je in dit blog of komt aan het einde.
Check op LinkedIn (1e of 2e graads netwerk) een 10-tal potentiële klanten waar deze info ook waardevol voor is en tip ze erover.
Collega’s die onvoldoende meewerken, klanten die niet reageren, een foto die niet klopt… hobbels die maken dat je het toch niet volhoudt.
Hulp om die hobbels beter te nemen, dat zetje en het inzicht hoe je het wel slim en succesvol aanpakt,
die bied ik je graag:
- 30 minuten middels videobellen met mij geeft je inzicht waar voor jullie team (sales, marketing, projectleiders) de kansen en mogelijkheden liggen.
- Ik geef je direct 2 persoonlijke tips op basis van jullie zichtbaarheid op LinkedIn waar je meteen mee aan de slag kunt.
- Waarom videobellen? Omdat ik face to face de meeste impact mee maak en voor jou dus de beste resultaten boek.
- Die 30 minuten bied ik je kosteloos aan.